Trubarjeva domačija

Kulturni bazar 2022

  1. Kulturni bazar bo potekal

V četrtek, 31. marca 2022, od 8. do 20. ure v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Program največjega nacionalnega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2022 vključuje več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …). 

Osrednja tema dvanajstega Kulturnega bazarja je Kultura in umetnost / blagostanje družbe in posameznika.

Letošnji plenarni govorec prof. dr. Zvezdan Pirtovšek, nevrolog in predstojnik Katedre za nevrologijo Medicinske fakultete UL, s predavanjem Umetnost kot preplet čuta, misli, giba in čustev: nevrobiološke poti k blagostanju človeka in družbe. Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2022 bo filmska projekcija Gajin svet 2.

Vabilo in program strokovnega usposabljanja sta skupaj z e-prijavnico objavljena na www.kulturnibazar.si.

Prijavo posredujte čim prej, najpozneje pa do 24. marca 2022. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke, hkrati pa vam omogoča pridobitev potrdila o udeležbi na strokovnem usposabljanju.

Udeležba je brezplačna.

Trubarjeva domačija se bo predstavljala v okviru predstavitve slovenskih muzejev in galerij, kulturne dediščine in vizualne umetnosti.

Na muzejskih degustacijah bo predstavljala pedagoške programe, ki jih izvaja sama oziroma v sodelovanju z drugimi izvajalci (osnovni programi, knjigoveške delavnice, Poti knjige, programi ob aplikaciji Velikolaška).

 

Lepo vabljeni, da nas obiščete!

Javni zavod Trubarjevi kraji