Trubarjeva domačija

Trubarjeva domačija na Kulturnem bazarju 2020

Dvanajsti Kulturni bazar bo potekal
6. oktobra 2020, od 9. do 18. ure v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Program največjega nacionalnega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2020 vključuje več kot petdeset dogodkov: predstave, predstavitve, predavanja, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …).
Osrednja tema dvanajstega Kulturnega bazarja je Enaki v različnosti. Letošnji plenarni govorki bosta filozofinja in sociologinja dr. Renata Salecl in gledališka režiserka mag. Ivana Djilas z dialoškim predavanjem Čigavo delo je spreminjanje kulturnih vzorcev? Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2020 bo filmska projekcija Kolonija: mularija.
Udeležba je brezplačna. Informacije: www.kulturnibazar.si
Trubarjeva domačija se bo predstavljala v okviru predstavitve slovenskih muzejev in galerij, kulturne dediščine in vizualne umetnosti.
Skupaj z Muzejem krščanstva na Slovenskem iz Stične bo predstavila nov program POTI KNJIGE – enodnevno potovanje v zgodovini knjige na Slovenskem. Najdete nas na stojnici Skupnosti muzejev Slovenije med 13. in 14. uro.
Lepo vabljeni!
Občina Velike Lašče – Trubarjeva domačija