Trubarjeva domačija

Trubarjeva domačija na Kulturnem bazarju

Dvanajsti Kulturni bazar bo potekal

2.julija 2020, od 9. do 18. ure v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Program največjega nacionalnega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2020 vključuje več kot petdeset dogodkov: predstave, predstavitve, predavanja, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …). 

Osrednja tema dvanajstega Kulturnega bazarja je Enaki v različnosti.

Letošnji plenarni govorki bosta filozofinja in sociologinja dr. Renata Salecl in gledališka režiserka mag. Ivana Djilas z dialoškim predavanjem Čigavo delo je spreminjanje kulturnih vzorcev?. Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2020 bo filmska projekcija Kolonija: mularija.

Vabilo in program strokovnega usposabljanja sta skupaj z e-prijavnico sta objavljena na www.kulturnibazar.si.

Prijavo posredujte čim prej, najpozneje pa do 25. marca 2020. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke, hkrati pa vam omogoča pridobitev potrdila o udeležbi na strokovnem usposabljanju.

Udeležba je brezplačna.

Trubarjeva domačija se bo predstavljala v okviru predstavitve slovenskih muzejev in galerij, kulturne dediščine in vizualne umetnosti.

Skupaj z Muzejem krščanstva na Slovenskem iz Stične, Frančiškanskim samostanom iz Novega Mesta, Jurčičevo domačijo in gradom Bogenšperk bo predstavila nov program POTI KNJIGE – enodnevno potovanje v zgodovini knjige na Slovenskem.

 

Lepo vabljeni, da nas obiščete!

Občina Velike Lašče – Trubarjeva domačija