Trubarjeva domačija

Branju prijazna občina

branju prijazna obcina glava

VABILO NA PODELITEV NAZIVOV

»BRANJU PRIJAZNA OBČINA«

Spoštovani,

Združenje slovenskih splošnih knjižnic smo v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo RS in s Skupnostjo občin Slovenije uspešno zaključili drugi natečaj za pridobitev naziva, s katerim smo spodbudili lokalne skupnosti k pripravi in izvajanju ukrepov za razvoj bralne pismenostibranja in bralne kulture.

Predstaviti želimo dobre prakse, ki so jih lokalne skupnosti izvajale v letu 2018, in jim podeliti naziv »Branju prijazna občina« ter s tem pritegniti še več lokalnih skupnosti k podobnim aktivnostim.

Zato vas vabimo
na podelitev nazivov »Branju prijazna občina«
v ponedeljek, 3. decembra 2017, ob 11. uri
v Levstikov dom na Levstikovem trgu 1 v Velikih Laščah.

 

Uvodoma bodo prisotne nagovorili:

  • Anton Zakrajšek, župan Občine Velike Lašče,
  • mag. Tatjana Likar, svetovalka za knjižničarstvo na Ministrstvu za kulturo RS in
  • Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic RS.

Po kratkih uvodnih nagovorih bo sledil pogovor o branju kot vrednoti, ki ga bo vodila povezovalka prireditve, Carmen L. Oven, in na kateri bodo sodelovali Vlasta Nussdorfer, igralka Saša Pavček in urednik Mitja Čander.

Sledila bo podelitev nazivov »Branju prijazna občina«, ki jih bosta podelili Vesna Horžen, predsednica Združenja splošnih knjižnic in mag. Tatjana Likar.

Prireditev se bo predvidoma zaključila ob 12.30 uri.

Vljudno vabljeni!

Vesna Horžen,
predsednica Združenja splošnih knjižnic

Vljudno prosimo, da vašo prisotnost sporočite do petka, 30.11.2018 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefon: 041 789 293. Izjave z govorci bodo možne po zaključku uradnega dela prireditve.