Trubarjeva domačija

Filmski večer ob Svetovnem dnevu zemlje

2. filmski večer: RDEČI SEZNAM 

v nedeljo, 22. 4. 2018 ob 19. uri na v galeriji Skedenj

Vabimo vas na filmske večere, ki jih Zavod PARNAS od meseca marca naprej enkrat mesečno pripravlja na Trubarjevi domačiji. Filmski večeri  zajemajo ogled kratkih dokumentarnih filmov ter pogovore z moderatorko Brino Puntar kot navezava na prihajajoče akcije na območju Natura 2000 – Mišja dolina in ostale naravovarstvene aktivnosti.

Vsebina filmov govori o biotski pestrosti Slovenije in varstvu njenih naravnih vrednot, saj s tem želimo zbuditi zanimanje občanov za naravovarstvo in jim predstaviti kakšen naravni kapital ima Občina Velike Lašče ter kako pomembno je njeno varovanje. Slovenija je v zadnjih letih postala ena najbolj turistično zaželenih destinacij na svetu.
Naša naravna dediščina in zavarovana območja so veliko bogastvo in imajo bogate možnosti za ekološki turizem in njegovo trženje, ki lahko postane pomembna dopolnilna panoga občanov.

 

Tokrat bo na ogled kratki igrani film, ki je nastal v okviru projekta Rdeči seznam Mišje doline pod okriljem Zavoda Parnas kot ena začetnih akcij aktiviranja mladih pri ohranjanju in promocije varstva naravne dediščine Mišje doline.

Dodatne info: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Lepo vabljeni!