Trubarjeva domačija

 

Skupnost protestantskih cerkva v Evropi je izbrala čez petdeset evropskih krajev, ki so v preteklega pol tisočletja odigrali pomembno vlogo pri razvoju in širjenju protestantizma in ki so še sedaj povezani z evangeličansko cerkvijo in njenim delovanjem. Tem krajem je podelila trajne nazive Evropsko mesto reformacije. V Sloveniji sta leta 2016 naziv pridobili najprej Ljubljana in Puconci, v juniju 2016 pa je bil podeljen ta naziv tudi Rašici, ki se je tako priključila že več kot 68 mestom širom Evrope, med drugim Dunaju, Oslu, Zürichu, Ljubljani, Baslu, Bernu itd., ki so se pred tem že ponašali s tem nazivom.

Vsa ta mesta je januarja 2017 obiskal reformacijski avtobus s potniki, pomembnimi za sedanje delovanje in obstoj evangeličanskih cerkva v Evropi. Mozaik vtisov, ki bo nastal med obiski avtobusa v teh mestih, bo predstavljen na osrednjem dogodku 31. oktobra 2017 v Wütembergu. 

VABIMO VAS

Jaz te pišem, knjiga, kdo te bere?

  Občina Velike Lašče in Trubarjeva domačija se pridružujeta dogodkom ob 22. Slovenskih dnevih knjige. Vljudno vabljeni, da se jih udeležite! Več o...

ZGODILO SE JE

Občina Velike Lašče

luthar banner

POVEZAVE

zemljevid

zemljevid

fb70


KAKO DO NAS